Yüksek okul’a açılacak bölümlere göre bölgede yatırımların yapılması gerek…

Hafik Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Dr. Zeki Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Dolanbay ve Hafik eski Belediye Başkanı Osman Budak, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ı makamında ziyaret ettiler.
Hafik Kaymakamı İlyas Memiş ve beraberindeki heyet Hafik’in tarihi, kültürel yapısı ve hayırseverlerin yaptığı eserler hakkında Dökmetaş’a bilgi verdi.
Hafik’in problemlerinin de görüşüldüğü ziyarette, Hafik heyeti ilçenin gelişmesinde yüksek okulun önemine değindi. Hafik heyeti, ilçeye yüksek okul açılması yönünde Rektör Dökmetaş ile görüş alışverişinde bulundu.
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, üniversite eğitim komisyonunun kısa süre önce Hafik’e giderek yüksek okul için incelemelerde bulunduğunu, ilçe problemlerini göz önüne aldığını belirtti.
Hafik ve İmranlı ilçelerine yüksek okul açılabileceğini ifade eden Dökmetaş, bu ilçelerdeki yüksek okullarda açılacak bölümlere göre bölgede yatırımların yapılması gerektiğini vurguladı.
Hafik’in alt yapısını hazırlamaları doğrultusunda, yüksek okul inşaatlarını, yurt ve lojman çalışmalarını yaptıktan sonra yüksek okul açılması konusunu üniversite senatosuna sunabileceğini açıklayan Dökmetaş, senatonun kabul etmesi sonucunda kararın YÖK’e bildirileceğini kaydetti.
YÖK’ün vereceği karar doğrultusunda ilçeye yüksek okulun açılabileceğini ifade eden Dökmetaş, ilçelerdeki yüksek okulların ve merkezde bulunan fakültelerin gelişmeleri için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*