Sivas’ta Kar Yağışı

Sivas’ta kar yağışı sonrası bazı güzergahlarda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Kar yağışıyla birlikte kayganlaşan Sivas-Erzincan karayolunda, sürücüler zaman zaman araç kullanmakta zorlandı. Sivas-Erzincan karayolunun Hafik-Sivas bölümünde 2 ayrı maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Bir kamu kuruluşuna ait pikap, Emreköy yakınlarında kontrolden çıkarak orta refüje devrildi. Çıkurbelen köyü yakınlarında ise kontrolden çıkan tır, makaslama yapınca karayolunun Hafik-Sivas istikametini kapattı. Araçların yoldan çekilmesi çalışmaları sırasında, ulaşım kontrollü bir şekilde sağlandı.

Yapılan çalışmaların ardından karayolunda ulaşım normale döndü. Yetkililer, yağışla birlikte kayganlaşan yollarda sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaya çağırdı. Buzlanmaya dikkat etmeleri konusunda sürücüleri uyaran yetkililer, kış şartlarında araçlarda kar lastiği takılı olmasının, çekme halatı, zincir ve takoz bulundurulmasının önemli olduğunu belirtti.

Bu arada, Sivas ve ilçelerinde kar yağışının ardından etraf beyaz bir örtüye büründü. İl genelinde kapalı köy yolunun bulanmadığı bildirildi. Hafik ilçesinde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı. Beyaza bürünen ilçede kışın ve karın keyfini çocuklar çıkardı. Okul bahçelerinde kardan adam yapmaya çalışan çocuklar, kartopu oynayarak hoşça vakit geçirdi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*