Sivaslı Ninelerin Okur Yazar Olma İsteği

Hafik ilçesine bağlı Üzeyir köyünde yaşı 50 ve üzeri olan yaklaşık 20 kadın, köylerini ziyaret eden Hafik Milli Eğitim Müdürü Yusuf Usta’ya okur-yazar olmak istediklerini ileterek, yörede okuma-yazma kursu açılması talebinde bulundu.

Daire müdürleriyle köylerde incelemelerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinleyen Hafik Kaymakamı Cemal Demiryürek, bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Usta ve bazı yetkililerle Üzeyir köyünü ziyaret etti. Yöre halkı, Demiryürek ve beraberindeki yetkililere sevgi gösterisinde bulundu. Köydeki vatandaşlarla bir araya gelen Demiryürek, muhtar Ali Taşdelen’den bilgi aldı.

Bu arada, çoğunluğu İstanbul’da ikamet eden ve yaz aylarında köylerine gelen kadınlar, okuma-yazma öğrenme istediklerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Usta’ya iletti. Yaşları 50 ve üzeri 20 kadın, Usta’dan köylerine gelecek yıl yaz mevsiminde okuma-yazma kursu açılmasını talep etti.

Usta ise kadınların bu taleplerine sevindiğini belirterek, yaz-kış demeden her zaman okuma-yazma kursu açabileceklerini söyledi. Usta, “Kaymakamlığımızın köy gezileri esnasında köylere yapmış olduğumuz ziyarette özellikle yazlıkçı olan kadınların okuma-yazma bilmedikleriyle ilgili bir tespitimiz oldu. Talepleri doğrultusunda, köye geldiklerini belirttikleri mayıs ayında okuma-yazma kursu açacağımızı taahhüt ettik. İnşallah önümüzdeki yaz döneminde en seri şekilde bu talepleri değerlendireceğiz. İlçemizde okuma-yazma bilmeyen kalana kadar bu çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Kadınlarımızdan gelen talep bizleri memnun etmiştir. Bizler de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak onların ihtiyacını bir an önce gidermek istiyoruz” diye konuştu.

60 yaşındaki Hüsne Kaya, okur-yazar oldukları takdirde günlük yaşamlarının daha da kolaylaşacağını söyledi.

Muhtar Ali Taşdelen ise ilçe merkezine29 kilometreuzaklıktaki köylerinde kış mevsiminde 14 hanenin kaldığını, yaz mevsiminde ise nüfusun arttığını belirtti.

Taşdelen, kadınların okuma-yazma öğrenme isteğinin sevindirici olduğunu söyledi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*