SİVAS’IN HAFİK İLÇESİNDE, ÖZEL İDAREYE AİT 2 ARACA, KİMLİĞİ BELİRLENEMEYEN KİŞİ VEYA KİŞİLERCE ZARAR VERİLDİ

Sivas’ın Hafik ilçesinde, özel idareye ait park halindeki 2 araca kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce zarar verildi.
Alınan bilgiye göre, Fatih Mahallesi’ndeki Hafik Özel İdaresi’nin görevlileri, sabah saatlerinde kuruma geldiklerinde bina yanındaki alanda park halindeki araçlara zarar verildiğini fark etti.
Görevlilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 1 iş makinesi, 1 kamyon ve 1 otomobilin bulunduğu alana güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. İncelemede, otomobilin far ve aynalarına, kamyonun da iç kısmına hasar verildiği belirlendi. Ayrıca, otomobil ve kamyonun içine odun parçası konulduğu, kamyondaki odun parçasının üzerine mazot döküldüğü tespit edildi.
Bu arada kamyona konulan ve bomba süsü verildiği düşünülen şüpheli bir kutu da, Sivas’tan gelen özel kıyafetli bomba imha uzmanı tarafından incelendi. Kutudan çok sayıda cıvata çıktı.
Ekiplerin incelemelerinin sürdüğü, olayın terör boyutunun olup olmadığının da araştırıldığı bildirildi.
Kurum çalışanlarından Metin Gülen, sabah geldiklerinde kurum önündeki Türk bayrağının yarıya indirildiğini gördüklerini belirterek, ”Onu kaldırdık, çoluk çocuk yapmıştır düşüncesiyle. Sonra baktık araçlarımızın kapıları açık. İçerlerine odun koymuşlar, üzerlerine mazot dökmüşler. Araçlara hasar vermişler” diye konuştu.
Görevlilerden Ahmet Toy ise ”Kamyonun içine kutu, kutunun içine de cıvata koyarak bomba süsü vermişler” dedi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*