Öğretmenlerine ‘1 Nisan’ Şakası Yapmak İsteyince

Sivas’ın Hafik ilçesinde, lisede öğrenim gören bir grup öğrenci öğretmenlerine ‘1 Nisan’ şakası yapmak için hasta numarası yapınca, götürüldükleri hastanede durumun anlaşılması üzerine kendilerine de şakayla karşılık verildi.

Hafik Lisesi 10-Fen sınıfı öğrencileri, öğretmenlerine ‘1 Nisan’ şakası yapmak için karar aldı. Derste bir grup kız öğrencinin meyve suyu içtiklerini ve karınlarının ağrıdığını söylemesi üzerine, bu öğrenciler öğretmenleri tarafından tedavileri yapılmak üzere Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesine götürüldü.

Öğrencileri muayene eden aile hekimi Mustafa Haki Sucaklı, öğrencilerin öğretmenlerine ‘1 Nisan’ şakası yaptığını anlayınca şakaya şakayla karşılık vermek istedi. Sucaklı, öğrencilere haklarında tutanak tutacaklarını, sağlık kurumunu meşgul etmekten ceza alacaklarını söyledi.

Öğretmenlerinin de bu şakanın cezasız kalmayacağını belirterek kendilerini disipline vereceğini söylemesi üzerine korkuya kapılan öğrenciler, daha sonra öğretmenleriyle okula geri döndü. Disipline verilecekleri korkusuyla okula gelen öğrenciler, öğretmenlerinin durumu açıklaması üzerine rahat bir nefes aldı.

Öğrencileri hastanede muayene eden doktor Sucaklı, meyve suyu içtiklerini söyleyerek, bulantı ve kusma şikayetiyle hastanelerine gelen 4-5 kız öğrencinin gayet inandırıcı rol yaptıklarını söyledi.

Sonra olayın öğretmenlerine yapılan bir şaka olduğunu anladıklarını ifade eden Sucaklı, ‘Öğrencilere ‘sizin hakkınızda tutanak tutacağız, hastanenin işleyişini bozduğunuz için’ diyerek biz de 1 Nisan şakası yaptık. Ayrıca da ders vermiş olduk’ dedi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*