Öğrencileri Sınava Protokol Üyeleri Motive Ediyor

hafik teogSivas’ın Hafik ilçesinde hayata geçirilen “Öğrenci Koçluğu Projesi” kapsamında, aralarında Kaymakam Abdullah Özadalı’nın da bulunduğu idareciler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’na girecek ortaokul öğrencilerini motive etmeye çalışıyor.

Kaymakam Özadalı ile Hafik Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Saydan, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Veli Emrem, Hafik Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Tülüce ve bazı daire müdürleri, Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören 8. sınıf öğrencileriyle görüşerek, çocuklara, TEOG Sınavı kapsamında 28-29 Nisan’da yapılacak ikinci dönem ortak sınavlar öncesinde moral veriyor.

Her bir protokol üyesi, rehberlik yaptığı 3 öğrenciyi sınava motive etmeye çalışıyor. Hafik Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Tülüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak TEOG Sınavı’nda başarıyı artırmak için eğitim-öğretim yılının ikinci döneminden itibaren “Öğrenci Koçluğu Projesi”ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Tülüce, “Bu proje kapsamında, başta Kaymakamımız olmak üzere ilçemizdeki daire amirlerimize de görevler verdik. Daire amirlerimiz, okullara her hafta giderek kendi sorumluluğundaki 3 öğrenciyle görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerle öğrencilerimizi sınava motive etmeye çalıştılar, öğrencilerimize sınava dönük çeşitli kaynaklar temin ederek, çocukların sınavdaki başarısını artırma yönünde bizlere destek verdiler” diye konuştu.

Tülüce, şunları söyledi:

“Bu projede amacımız, öğrencilere ders anlatmak değil, öğrencilerimizi motive etmek. Bazı amirlerimiz motivasyonu artırmak için hedeflerine ulaşan öğrencilere çeşitli ödüller vaat etti. Bu projede yer alan başta Kaymakamımız Abdullah Özadalı’ya, Garnizon Komutanımıza, Emniyet Amirimize, Mal Müdürümüze, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın sonucunu, bu sınavda hep beraber göreceğiz. İlçemizin başarısı konusunda emeklerimizin boşa gitmeyeceğine inanıyorum.”

Kaymakam Özadalı ise Tülüce’ye bu önemli proje için teşekkür ederek, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*