NURCAN’IN KÖYÜNDE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ‏

Avrupa Halter Şampiyonası’nda 48 kiloda silkmede Avrupa rekoru kıran ve 3 altın madalya ile şampiyon olan Nurcan Taylan’ın memleketi Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Alçıören köyünde sevinç yaşanıyor.
Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen şampiyonada büyük başarı elde eden Nurcan Taylan’ın köyü Alçıören’e ziyarette bulunarak, sporcunun akrabalarını ve köy halkını tebrik etti.
Aydın, beraberinde getirdiği Türk bayrağını Taylan’ın babaannesi Hasgül ve dedesi Musa Taylan’a ait evin kapısına, köy muhtarı Birol Öz ile birlikte astı. Köy halkından bir kişi de evin bacasına Türk bayrağı dikti.
Başkan Aydın, Nurcan Taylan ile gurur duyduklarını belirterek, ”Nurcan Taylan bizim yüzümüzü güldürdü, Avrupa Şampiyonu oldu. Demek ki bu topraklardan böyle sporcular, böyle halterciler yetişiyor. Nurcan Taylan’a tekrar tekrar teşekkür ediyor, kendisiyle gurur duyduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.
Köy Muhtarı Birol Öz ise Taylan’ın Avrupa şampiyonu olduğunu kaydederek, ”O da bizi çok gururlandırmıştır. Bir ben değil, ilimiz olarak çok sevindik. Çünkü Hafik değil, Sivas değil, Türkiye değil, dünyaya tanıtmıştır bizleri. O yüzden biz de bayrağımızı burada dalgalandırdık” dedi.
Bu arada Taylan’ın babaannesi Hasgül ve dedesi Musa Taylan’ın İstanbul’da oldukları öğrenildi.
Avrupa Halter Şampiyonası’nda podyuma çıkan olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu Nurcan Taylan, koparmanın ardından silkmede kaldırdığı 118 kilo ile Avrupa rekoru kırarak altın madalyaya ulaşmıştı.
Nurcan, koparma ve silkmenin ardından toplamda kaldırdığı 208 kilo ile de altın madalyaya ulaşırken, şampiyonayı 3 altın madalyayla Avrupa şampiyonu olarak tamamlamıştı.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*