Nöbette ayı, tilki besliyorlar

Sivas’ın Hafik ilçesinde işçiler işe giderken vaşak, tilki, ayı ve tavşanları beslemek için kemik, karpuz, ekmek, et alıp nöbete gidiyorlar.

Hafik-Özen ve Hafik-Zara sulama birliğinde çalışan sulama hattı kontrol işçisi Zehni Akça ve Bayram Harput besledikleri hayvanlara isim verip, arkadaş gibi oldular.

Pusat Özen Barajı yakınlarındaki sulama hattı kontrol alanındaki nöbet konteyner çevresinde gezinen tilkiyi gören Akça ve Harput ona ekmek verdi. Zamanla diğer tilkilerde alışarak konteyner çevresine gelmeye başladı.

Özellikle tilkilerin ellerindeki eti yiyecek kadar yaklaştığını dile getiren Akça, “Pusat Özen barajın yakınında konteynerimiz var. Tilkilerin konteynerin çevresinde gezindiğini görmeye başladık. Bizde hayvanlar aç kalmasın diye ekmek verdik. Hayvanlarda ilgimizden dolayı bize yaklaşmaya başladı. Bize alıştılar, elimizden yemek yemeye başladılar. Biz onları sevmeye başladık onlarda gitmiyorlar.” dedi.

Yavru ayının çöp tenekesini kurcalamayı sevdiğini aktaran Akça, “Ayrıca buraya vaşak, tavşan da geliyor. Ayı ve yavrusu var, onlara da kemik karpuz filan veriyoruz.” İfadesinde bulundu.

Nöbete gelen arkadaşlarının da hayvanlara yiyecek verdiğini kaydeden Akça, yavru ayıya yakışıklı, tilkiye nazlı gibi isimler verdiklerini söyledi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*