Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas’ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ”Herkesin terörü kınaması lazım, terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör çıkmaz sokaktır” dedi.
Çeşitli açılış törenlerine katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Bakan Yılmaz’ı, Nuri Demirağ Havaalanı’nda Vali Ali Kolat ile diğer yetkililer karşıladı.
Sivas Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın önemine değindi.
Sivas için de tarım ve hayvancılığın çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, ”Çünkü Sivas yüz ölçümü açısından Türkiye’nin ikinci büyük ili. Ve hemen hemen de geçiminin veya il bazındaki gelirinin büyük bir kısmı da tarım ve hayvancılıktan sağlanmaktadır. Ve daha da önemlisi ‘benim sadık yarim kara topraktır’ diyen bir aşığa sahip olan bir yörenin herhalde toprağa sahip çıkmaması beklenemez. Toprağa da, tarıma da, hayvancılığa da önem vermemesi beklenemez” diye konuştu.
Bu dönemde çok büyük işler ve ilkler yapıldığını söyleyen Yılmaz, ilk defa tarım sigortasının getirildiğini, mazot desteği ve faizsiz hayvancılık kredisi verildiğini ifade etti.
Binanın yapımında emeği geçen ve katkı verenlere teşekkür eden Yılmaz, ”El ele verirsek, birlik ve beraberlik içinde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Biz inşallah Sivas’ı aldığımız noktadan çok daha iyi bir noktaya getireceğiz” dedi.
Hayırsever iş adamı Şefik Güngör tarafından yaptırılan engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Şefik Güngör Eğitim Uygulama Okulu’nun 15 derslikli yeni binasının açılış törenine de katılan Bakan Yılmaz, Güngör’ü tebrik ederek, şunları kaydetti:
”Birçok hayır yapılır, iş yapılır, yatırım yapılır ama taşı gediğine koymak sözü tam yerini buldu. Hayrı tam oldu denilecek bir hayır varsa muhakkak ki budur. Neden? Eğitime Türkiye’nin çok büyük ihtiyacı var. Çünkü 21. yüzyıla giderken Türkiye’yi çok daha ileri bir noktaya götüreceğiz. Ancak eğitime daha çok muhtacı olan insanlara yönelik de eğitim verilmesi Türkiye’mizin en büyük ihtiyaçlarından birisiydi. Bu ihtiyacı görerek bunu karşılamaya yönelik de bir eğitim yatırımında bulunduğu için de, böyle bir okulun hayata geçirilmesini sağladığı için de Şefik Güngör bey ve ailesine sonsuz teşekkür ediyorum.”

-DHA muhabirleri Yılmaz ve Emir’in ölümü-

Okulun açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularına yanıtlayan Bakan Yılmaz, Van’daki incelemeleri sırasında kendisini takip eden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in depremde enkaz altında kalarak ölmesiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu:
”Allah rahmet eylesin diyorum. Erciş’te bizimle beraberdi, biz Erciş’ten Van’a döndük, Van’a döndükten sonra o da bizimle döndü. Bizi takip ediyordu. Tabii büyük bir üzüntü duyuyoruz. Ama bir basın şehidi, görevini yaparken öldü.
Kimi Mehmetçiğimiz kendi görevini yaparken, kimi öğretmenlerimiz kendi görevini yaparken, basındaki emekçi kardeşlerim de yine kendi görevini yaparken şehit oldu. Allah mekanını cennet eylesin diyoruz. İnşallah son olur. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya, dolayısıyla ailesine sabırlar diliyorum. Allah bir daha göstermesin.”

-Kocaeli’de deniz otobüsünün kaçırılması-

Kocaeli’de deniz otobüsünün kaçırılmasıyla ilgili soruyu ise Bakan Yılmaz, şöyle yanıtladı:
”Terör çıkmaz sokak. El insaf sahibi olan herkes, bu ülkeye karşı veya bu ülkenin insanlarına karşı, bu çocukların annelerine babalarına karşı zerre kadar sorumluluğu olan herkesin söylemesi gerekir ki, terör çıkmaz sokak, terörle hiç kimse bir şey elde edemez. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Siz o çocuğun annesine, babasına hangi gerekçeyle bir şey savunacaksınız. Terörle gidip de intihara sürüklüyorlar onları. Kimileri onları böyle bir şey ilan ediyorlar, farklı bir duruma koymak istiyorlar ki, büyük bir hata ediyorlar. Yazık, annelerine, babalarına yazık yani. O çocuklara yazık. En makul olanının şunu demesi lazım minimumda, ‘benim için ölme, benim için öldürme.’ Makul olan budur. Ama herkesin terörü kınaması lazım, terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör çıkmaz sokaktır. Her kim onları yönlendiriyorsa yazık o çocukları intihara sürüklüyorlar. Milletimiz birlik, beraberlik içinde olursa onların da ulaşabileceği hiçbir şey olmayacaktır diyorum.”

-Bakan Yılmaz’dan Sivasspor’a ziyaret-

Bakan Yılmaz, daha sonra Sivasspor kulüp tesislerini ziyaret ederek, kulüp başkanı Erdal Sarılar, teknik direktör Rıza Çalımbay, yöneticiler ve teknik heyet ile bir süre sohbet etti.
Yanında bulunan ve en genç milletvekili olan AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit’i işaret eden Bakan Yılmaz, Macit’in 27 yaşında olduğunu hatırlatarak, ”Takımda eksiklik varsa tamamlarız” diye espri yaptı.
Yılmaz, daha sonra tesislerdeki restoranda Sivassporlu futbolcularla yemekte bir araya geldi. Yemek sırasında bir kişinin futbolcuların bedelli askerlik istediğini söylemesi, futbolcular arasında esprilere neden oldu.
Sivas’taki temaslarının ardından Zara ilçesine giden Yılmaz, burada hayırsever bir aile tarafından yaptırılan, 18 derslikli Halil İbrahim Çiftçi İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katıldı.
Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
”Hükümet olarak ‘2 düşmanımız var’ diyoruz, 2 hususla mücadele edeceğiz, birisi yoksulluk, birisi cehalet. ‘Yoksul olan evde kavga bitmez’ derler. Kavgayı azaltmak için yoksulluğu ortadan kaldırmak gerekir. Bunun için devlet, millet el ele çalışıyoruz, çok iyi bir noktaya geldik. İnşallah birlikte çalışarak yoksulluğu yeneceğiz. İkinci bir düşmanımız var, o da cehalet. Eğer Güneydoğu’da bugün bir sıkıntı varsa, onun da sebebi cehalettir. İşte bu cehaleti yenmenin yolu da devlet, millet ele ele olarak eğitime yatırım yapmaktır.”
Okulu yaptıran hayırsever iş adamı Muttalip Çiftçi ve ailesini tebrik eden Yılmaz, babasının adını yaşatanın ”adam gibi adam” olduğunu, dolayısıyla bu okulda Halil İbrahim Çiftçi’nin adının yaşayacağını belirterek, ”Muttalip Çiftçi ve bütün kardeşlerine, ailesine, bu okulun yapılmasına katkı sağlayanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
İş adamı Muttalip Çiftçi ise cehaletin suç doğurduğunu, eğitim kurumlarının ise suçu yok ettiğini söyledi. Okulun yapıldığı alanın eskiden cezaevi olduğunu hatırlatan Çiftçi, eğitim sayesinde suçların azaldığını, cezaevlerinin kapandığını belirtti. Okulun 2012 yılı ağustos ayında tamamlanmasının planlandığını bildiren Çiftçi, babasının ismini yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş ve diğer protokol üyeleri de eğitimin ve eğitim yatırımlarının önemine dikkati çekerek, hayırseverlere teşekkür etti.
Çok soğuk bir havada gerçekleştirilen temel atma töreninde, protokol üyelerinin oturduğu bölümün önüne 2 elektrikli ısıtıcı konuldu. Protokol üyelerine ve vatandaşlara, sıcak salep ikram edildi.
Bakan Yılmaz, törenin ardından Hakkari’deki hain saldırıda yaralanarak gazi olan Zaralı piyade er Cemal Özcan (22) ile ailesini de ziyaret etti. Gazi Özcan ile sohbet eden Yılmaz, daha sonra ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.
Yılmaz’a Zara temasları sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit de eşlik etti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*