Kütüphaneler Haftası

Hafik Kaymakam Vekili Ömer Sait Karakaş, 54. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Mustafa Koçak İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

Kütüphane personeliyle bir araya gelen Karakaş, okumanın insan hayatındaki önemine dikkati çekerek, insanın okuyarak ufkunu genişletebileceğini söyledi.

Her kişinin özellikle öğrencilik döneminde zamanlarının bir kısmını kütüphanelerde geçirmesi gerektiğini belirten Karakaş, “Gençlerimize kesinlikle kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Bu hafta 54. Kütüphaneler Haftası. Bu haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak, kütüphanelerde uyulması gereken kuralları öğretmek ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Biz de özellikle eğitim camiamızla birlikte bu amaçlara uygun çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

Karakaş, ilçede her okulun bu haftayı en iyi şekilde değerlendirme ve bu haftaya uygun çalışmalar yapması gerektiğini kaydetti.

Kütüphanedeki öğrencilerle bir süre sohbet eden Karakaş, öğrencilere kütüphaneden faydalandıkları ve kitap okudukları için teşekkür ederek, hayatlarında başarılar diledi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*