İstanbul’dan Çalıntı Olduğu İhbar Edilen Araç, Hafik’te Ele Geçirildi

İstanbul’dan çalıntı olduğu ihbar edilen otomobil, Sivas’ın Hafik ilçesinde ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’da yaşayan Ayhan D, bir arkadaşına kullanması için verdiği 34 AF 422 plakalı lüks marka aracının ‘güveni kötüye kullanma ve emniyeti suiistimal’ yoluyla çalındığı yönünde 17 Haziranda polise ihbarda bulundu.

Aracını verdiği kişiden şikayetçi olan Ayhan D’nin başvurusunun ardından polis, aracı bulmak için çalışma başlattı. Aracın plakası, markası ve rengi emniyet müdürlüklerine ve emniyet birimlerine bildirildi.

Araç, Sivas’tan geçiş yaptığı sırada, Sivas Emniyet Müdürlüğü’nün kent girişinde bulunan, plaka tanıma özelliğine sahip MOBESE kameralarınca görüntülendi.

MOBESE merkezindeki plaka tanıma sistemi, çalıntı ihbarı yapıldığı için plakası ve diğer bilgileri sisteme daha önceden kaydedilen araç için uyarı verdi.

Erzincan yönüne gittiği tespit edilen aracın durdurulması için güzergahtaki emniyet birimlerine haber verildi. Otomobil, Hafik ilçesi girişinde polis ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda durduruldu.

Otomobili kullanan E.Ö’nün (33) kimliğini kontrole eden ekipler, bu kişiyi polis aracına bindirerek incelemeler için İlçe Emniyet Amirliğine götürdü.

Çalıntı ihbarı yapılan araç da bir polis tarafından emniyet otoparkına çekildi.

Ailesiyle birlikte İstanbul’dan memleketi Kars’a gitmek üzere yola çıkan E.Ö’nün, emniyette, aracı başka bir kişiden borcuna karşılık aldığını söylediği öğrenildi.

Araca el konulduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirten yetkililer, aracı çalmadığı tespit edilen E.Ö’nün ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını bildirdi. E.Ö’nün, ailesiyle birlikte otobüsle memleketi Kars’a gittiği belirtildi.

Araç sahibi Ayhan D’nin, otomobilini ilk önce kullanması bir kişiye verdiğinin belirlendiğini kaydeden yetkililer, bu kişinin de aracı üçünCü bir kişiye verdiğinin, son olarak aracı kullanan E.Ö’nün de otomobili üçüncü kişiden borcuna karşılık aldığının tespit edildiğini belirtti.

Yetkililer, olayın hırsızlık değil, güveni kötüye kullanma, emniyeti suiistimal olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*