İlki Hafik’te yapıldı. Ana başlıkları Adliye, Hastane, Doğalgaz, Köprü

Sivas Valiliği organizesinde hazırlanan İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantılarının ilki, Hafik ilçesinde başladı.

Toplantı, il ve ilçe ilgili birim müdürlerinin katılımıyla Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında, Hafik Şehit Adem Çelik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hafik Kaymakamı Kadir Algın’ın brifingiyle başlayan toplantıda Algın, ilçede yapılan çalışmalar, yatırımlar, kurumların faaliyetleri gibi konularda sunum yaptı.

İlgili birim müdürü ve temsilcilerinden tektek bilgi alan vali Şimşek, ilçede yapılan çalışmaları, ihtiyaçları yerinde tespit etmek ve yatırımları daha etkin hale getirebilmek için yapılan toplantıların diğer ilçelerde de yapılacağını söyledi.

Şimşek koşmasında, “Hafik ilçesinde bu uygulamayı başlatmış olduk. İnşallah diğer ilçelerde de devam edecek. Amacımız; ilçenin aktörleriyle istişare etmek ve hizmetlerin, yatırımların ne durumda olduğunu görmek. Aksayan hususlar varmı? onları tespit etmek. Kamu yatırımlarının biran önce etkin verimli şekilde halkın hizmetine sunulmasıdır.” dedi.

Belediye Başkanı Harun İsa Gültay’dan da bilgiler alan Şimşek, toplantı sonrasında okulda bir sınıfta öğrencilerle sohbet etti.

İlçe esnafını da ziyaret eden Şimşek, bir kıraathanede vatandaşları dinledi.

Vatandaşlar, ilçedeki kapanan adliyenin tekrar açılması, tarım arazilerine ve bazı köylere gidebilmek için Kızılırmak üzerine köprü yapılması, ilçeye doğalgaz getirilmesi, temeli açılan hastanenin yapımının tamamlanması gibi taleplerini vali Şimşek’e iletti.

Hafik Kaymakamlığının katkılarıyla yapılan Yusuf Yılmaz ve Oğulları Kadınlar Kültür Merkezini ve Hafik gölünde yürütülen çalışmaları da inceleyen Şimşek ilçeden ayrıldı.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*