Hiç Okula Gitmeden 5 Şiir Kitabı Çıkardı

Sivas’ta hiç okula gitmemesine rağmen kendi çabasıyla okuma-yazma öğrenen 63 yaşındaki Mustafa Altınay, 5. şiir kitabını çıkardı.

Alınan bilgiye göre, daha önceden ‘Elif’ten Y’ye, A’dan Z’ye’, ‘Yaratan’ın Hikmeti’, ‘Nasırlı Ellerim Bir de Kalemim’, ‘Mustafa Altınay’ın Hayatı ve Şiirleri’ isimli 4 kitap çıkaran Mustafa Altınay, ‘Özden Gelen’ adlı 5. kitabını da piyasaya sürdü.

Sivas merkeze bağlı Alahacı köyünde çiftçilikle uğraşan ve çevresinde şair kişiliğiyle tanınan Mustafa Altınay, yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarında köylerinde okul olmadığı için okula gidemediğini söyledi.

Köylerine okul yapıldığında ise yaşı büyük olduğu için okulla tanışamadığını belirten 3 çocuk babası Altınay, köydeki okur-yazarların da desteğiyle kendi çabaları sonucu okuma-yazma öğrendiğini kaydetti. Gençlik yıllarından itibaren şiir yazmaya başladığını ifade eden Altınay, 63 yaşında 5. şiir kitabını çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

1000’den fazla yayınlanmamış şiiri olduğunu anlatan Altınay, yeni çıkaracağı kitaplara sponsor aradığını ifade etti. Türbeleri ziyaret ettiğini ve evliyaların hayatlarından çok etkilendiğini kaydeden Altınay, şiirlerini türbelerdeki bu duygu yükü içerisinde yazdığını, şiirlerinin çoğunun dini içerikli olduğunu sözlerine ekledi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*