Hafik’te Yangın

Hafik ilçesinde çıkan yangında bir evde hasar meydana geldi, evin samanlık ve ahır kısmı kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Yenimahalle’de Murat Şeker’e ait evin samanlık kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Samanlık kısmından ahıra da sıçrayan yangını ilk etapta polisler ve ev sahibi kovalarla su taşıyarak söndürmeye çalıştı. Ev sahibi Murat Şeker ve bir polis, ahırdaki hayvanları dışarı çıkardı.

Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye personelinin elinden itfaiye hortumunu alan Şeker de ahırın içine girip yangını söndürmek için büyük çaba harcadı.

Samanlıkta bulunan saman balyalarının alevlenmesiyle eve sıçrama tehlikesi olan yangını söndürebilmek için belediyeden iş makinesi istendi. İş makinesi samanlığı yıkarak içinden saman balyalarını dışarı taşıdı.

Evin çatısına da sıçrayan yangına ev sahibi Murat Şeker çatının sacını sökerek itfaiye hortumuyla müdahale etti. Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü.

Murat Şeker, eşi Ayşegül Şeker ve 4 çocuğunun yaşadığı evde büyük hasar oluşurken, samanlık ve ahır kullanılamaz hale geldi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*