Hafik’te Sulama Birliği Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı

Hafik’te sulama birliği kurulması için çalışma başlatıldı.

Hafik Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda, ilçede sulama birliğinin kurulması için çalışma başlatıldı. Pusat-Özen Barajı sulama hattındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, ilçede 200 bin dönüm arazide sulu tarım yapılabilecek.

Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulama birliğinin kurulmasıyla ilgili olarak, Hafik Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında karar alındığını, bu konuda kendisine tam yetki verildiğini belirtti.

Aydın, “Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte öyle tahmin ediyorum ki, üreticiler arazilerinde esas girdileri olan yem bitkilerinin üretimine son derece önem verecekler. Bu da hayvancılığın gelişmesini ileri derecede artıracak, dolayısıyla halkımızın gelir düzeyi artacak” dedi.

Aydın, bölgede yem bitkisi üretilebileceğini de belirterek, “Bizim üreticilerimiz hazır yemi alıyorlar, götürüyorlar, besicilik yaptıklarını sanıyorlar. Bu kesinlikle yanlış bir iş. Öncelikli olarak besicilikte kullanılan girdileri kendileri üretmeleri gerekir ki, et fiyatı ile rekabet edebileler. Rekabet güçleri son derece zayıf. İşte bunu tam manasıyla düzeltecek. Sulu tarımla birlikte yetiştirilen ürün çeşitliliği artacak” diye konuştu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*