Hafik’te şehit mezarları ziyaret edildi

hafik çınarlı şehitliğiŞehitleri Anma Günü dolayısıyla Çınarlı Köyündeki Şehitlik ziyaret edildi.

Ziyarette bulunan Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Muttalip Mesut Esen, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Hatice Ömür Dönmez, Çınarlı Köyü Muhtarı Adem Özmen’den şehitlikle ilgili bilgi aldı.

Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, ziyarette yaptığı açıklamada, “Vatanını korumak için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Şehitler için her yıl anma programı düzenleyeceklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Muttalip Mesut Esen de “Askerlerimizin savaş meydanlarında değil, Ermeni bir doktor tarafından şehit edilmesi çok üzücü, bu toprakları kanlarıyla sulayan şehitlerimizi unutmayacağız” diye konuştu.

1915-1916 yıllarında Ermeni bir doktorun zehirli iğneyle şehit ettiği askerler anısına yapılan Hafik Çınarlı Şehitliği’nin açılışı 2007 yılında yapılmıştı.

Şehitlikte bulunan mermer levhada şu bilgiler yer alıyor: ”1915-1916 yıllarında 915. Merzifon Taburu, 1. Dünya Harbi sırasında doğu cephesine sevkıyatlarının kış mevsimine rastlaması nedeniyle, 6-7 ay Çınarlı köyünde konaklamak zorunda kalmış ve bu konaklama esnasında hastalanan askerlerin viziteye çıktıkları Ermeni asıllı olan doktorun zehirli iğne yaparak yaklaşık 40 askeri öldürdüğü ve ölen askerlerin buraya defnedildiği rivayet edilmektedir.”

hafik çınarlı şehitlik

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*