Hafik’te Mezarlık Yolu Vatandaş Belediye İşbirliğiyle Kumlandı

Hafik ilçesinde, çamurlu olan mezarlığın yolu, vatandaş belediye işbirliğiyle kumlandı.

 AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede bu sene başlayan altyapı çalışmaları nedeniyle mahalle aralarındaki yollar ve ilçe mezarlığının yolu yağmurun da etkisiyle çamurlu bir hal aldı. İlçede cenazeyi defnetmeye gitmek için oluşan araç konvoyundan bazı araçların batması ve yaşanan sıkıntılar Hafik Belediyesini harekete geçirdi. Hafik Belediye Başkan Vekili Muhittin Güven, belediyeden anons yaptırarak, ilçe halkından mezarlık yolunu kumlamak için yardım istedi. Yapılan anonsta, ilçe halkından, traktörlerini, kamyonlarını getirerek mezarlık yolunun kumlanması için ilçe halkından destek istendi. Yapılan çağrı üzerine CHP İlçe Başkanı Ruşen Şener ile traktör sahibi ilçe muhtarları traktörleriyle, ilçe esnafından kamyon sahipleri kamyonlarıyla kumlama çalışmalarına destek verdi.

Hafik Belediye Başkan Vekili Muhittin Güven, belediye başkanı Zeki Aydın’ın İstanbul’da bir davete katıldığı için yerine vekalet ettiğini belirtti. İlçeye güzel bir çalışma altyapısı geldiğini ifade eden Güven, ‘Altyapının geçtiği yerler yağmur yağdı çamur oldu. Biz de bir imece usulü yaptık sağ olsun duyarlı vatandaşlarımız traktörleriyle, kamyonlarıyla, kepçeleriyle geldi. Güzel bir çalışma yapıyoruz. Her şeyi devletten beklemiyoruz vatandaş belediye işbirliği güzel bir uyum içindeyiz’ diye konuştu.

CHP ilçe başkanı Ruşen Şener de hayırsever bir vatandaş olarak ilçeyi çamurdan mezarlık yolunu kumlamaya çalıştıklarını söyleyerek, ‘Elimizden ne geliyorsa onu ilçemiz için yapmaya varız hazırız’ dedi.

mezarlık yolu
Yükleyen sitemdircom. – Son dakika haberler

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*