Hafik’te meralarda kullanılmak üzere 100 sulak dağıtıldı

Hafik sulak dağıtımı 1 Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen mera iyileştirme çalışmaları kapsamında Hafik ilçesine bağlı köylere 100 hayvan sulağı dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen programda, köy muhtarlarına sulaklar ve meralar hakkında bilgi verildi.

Hafik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Okuyan, burada yaptığı konuşmada, son zamanlarda, meralarda sulakların öneminin giderek arttığını söyledi.

İlçede, 26 köy ve 3 mahallede 100 hayvan sulağı dağıtımı yapıldığını belirterek, gelecek yıl da talepler doğrultusunda sulak üretimi ve dağıtımının devam edeceğini kaydetti.

Tarım ve hayvancılığın Sivas ve ilçeleri için vazgeçilmez gelir kapısı olduğunu ifade eden Okuyan, şöyle devam etti:

“İklim şartlarına bakıldığında meralarda su ihtiyacı önemli bir problem olarak ortaya çıkıyor. Bir ineğin günlük 50-55 litre su tükettiğini düşünürsek suyun hayvancılık için ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Bunun için de gerekli yerlere sulakların yerleştirilmesi önemli bir ihtiyaçtır. O yüzden müdürlüğümüzce mera tespit ve tahsis çalışmaları devam etmektedir. 59 köyde mera tahsisleri tamamlanmıştır. Önümüzdeki yıl içerisinde de 10 köyümüzde tamamlayacağız. Meralardaki suyun dengeli bir şekilde kullanılması için sulak projemiz devam edecektir.”

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ise sulaklar sayesinde meralardaki suyun daha verimli kullanılacağını söyledi.

Özadalı, “İlçe merkezi ve su kaynaklarının bulunduğu alanlara meyve ağacı dikilirse hem su daha verimli kullanmış, hem de bu sayede ek gelir elde etmiş olursunuz” dedi.Hafik sulak dağıtımı

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*