Hafik’te ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’ Anlatıldı

Sivas’ın Hafik ilçesinde İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca, kamu personeli, mahalle ve köy muhtarlarına yönelik ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hafik Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya ilgi gösterilmeyince çevredeki vatandaşlardan toplantıya katılmaları istendi.

Sağlık Grup Başkanı Dündar Ertorul, toplantıda yaptığı konuşmada, kenenin insan vücuduna tutunarak ölümcül hastalığa yol açtığını belirtti.

Bu konuda yeterli duyarlılığa bir türlü ulaşılamadığını ifade eden Ertorul, ‘Bugün biz Hafik’te bulunan bütün kamu personeline geçen haftadan yazı göndererek bugün bununla ilgili bir seminer yapacağımızı hatırlattık. Kendilerine katılmalarını önemle rica ettik. Maalesef görüldüğü gibi kamudan pek arkadaşımız katılmadı’ dedi.

Hastalığın bulaşıcı bir hastalık olduğunu anlatan Ertorul, ‘Yani bu kadar çabamızın sebebi bu aslında. Bundan ölen hemşireler var. Sağlık personeli arkadaşlar var. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman çıplak elle temastan kaçının’ diye konuştu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*