Hafik’te içme suyu hattı çalışması

mitat ilhanHafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, Pusat-Özen Barajı’ndan alınacak içme suyunun bu yıl içerisinde ilçeye verileceğini söyledi.

İçme suyu hattı döşenmesi çalışmalarında incelemelerde bulunan İlhan, “Pusat-Özen Barajı’ndan içme suyu ve sulamada kullanılacak suyun Koşutdere köyüne geldiğini aktaran İlhan, “Biz de, buradan ilçenin içme suyu arıtma tesisine kadar olan 3 kilometrelik kısma boru döşeme çalışmamızı sürdürüyoruz. Barajdan gelen içme suyu bu yıl içerisinde, ilçeye verilecek inşallah.” dedi.

İçme suyunun saniyede 10 litreden 30 litreye çıkacağını ve içme suyu hattının asbest borudan tamamen arındırılmış olacağını kaydeden İlhan “yeni içme suyu hattının faliyete geçmesiyle birlikte Belediyemiz ayda ortalama 15 bin lira elektrik tasarrufu sağlayacak. Şu anki içme suyunu ilçemize ulaştırmak için elektrikli motopomp kullanıyoruz. Bu da bize, bakımı ve elektrik tüketimiyle birlikte ayda ortalama 15 bin liraya mal oluyor. Barajdan gelen hattaki basınçla içme suyu ilçeye ulaşacağı için motopomp kullanmaya gerek kalmayacak ve bu şekilde de bir tasarrufa geçmiş olacağız. Geçen yıl yapımı tamamlanan içme suyu arıtma tesisimizde bu hattın tamamlanmasıyla birlikte hizmete girmiş olacak.” diye konuştu.hafik içme suyu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*