Hafik Myo’da Eğitim

Sivas Valisi Ali Kolat, Hafik ilçesinde Cumhuriyet Üniversitesi’ne (CÜ) bağlı olarak yeni açılan ve ek kontenjanla öğrenci alan meslek yüksek okulunun (MYO) eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Hafik ilçesine gelen Vali Ali Kolat, Kaymakam Cemal Demiryürek, Belediye Başkanı Zeki Aydın, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Celil Yılmaz ve diğer yetkililer tarafından davul-zurna eşliğinde karşılandı.

Kaymakamlığı ziyaret eden Kolat, Kaymakam Demiryürek’ten ilçe ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçede yapımı devam eden Merkez Cami’nin inşaatını gezen Kolat, esnafla sohbet etti.

Hafik MYO’da eğitim gören öğrencilerin barınma sorununu gidermek için yurda dönüştürülen belediye otelinde de incelemelerde bulunan Kolat, daha sonra Hafik MYO’nun eğitim-öğretim yılının açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Vali Ali Kolat, eğitimin önemine dikkati çekti. Yüksek okulun ilçenin gelişimi, kalkınması ve eğitimi için önemli olduğunu vurgulayan Kolat, okulun hayırlı olmasını diledi.

Yüksek okulun geçici olarak hizmet vereceği Hafik Kültür ve Sanatevi binasının açılışını yapan Kolat, sınıfları gezdi. Öğrencilerle birlikte yemek yiyen Kolat, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi. Törene, CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Cevit ile bazı daire müdürleri de katıldı. Hafik Lisesini de ziyaret eden Kolat, okul müdürü Osman Çavuşoğlu’dan bilgi aldı. Bu arada, şu anda sadece dış ticaret bölümünde olmak üzere tek programda eğitim veren, toplam 38 öğrencinin kayıtlı olduğu Hafik MYO’nun yeni binasının en kısa sürede yapılması planlanıyor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*