Hafik Hacı Kamer Aydoğan Kız Öğrenci Yurdu ve Belediye Hizmet Binası Açıldı.

bakanlar ..Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen Hafik Hacı Kamer Aydoğan Kız Öğrenci Yurdu ile Hafik Belediyesi Hizmet binasının açılış törenine, Vali Zübeyir Kemelek, Milletvekili Ali Turan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İşadamı Erdoğan Aydoğan, Hafik Kaymakamı Cemal Demiryürek, Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, Hafik Kamer Örnek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aydoğan ailesini tebrik ederek “Bir insanın hayatta bırakabileceği en temel üç tanesinden biri hayırsever evlatlardır. Valide hanım geride hayırsever evlatlar bırakmış. Burada 101 öğrencimiz burada nasıl ki rahat bir ortamın huzurunu yaşıyorlarsa, inşallah valide hanımda ebedi alemde aynı huzuru en derin biçimde hissediyordur.” dedi.

Türkiye’de yüksek öğrenime devam eden öğrencilerin sayısının 3 milyonun üzerinde olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Öğrencilere 1 Milyon 304 Bin gencimize her ay eğitim süreleri boyunca 280 lira burs veriliyor. Bu rakamları gördüğüm zaman Allah devletimize milletimize zeval vermesin diyorum. Hayırseverlerin dışında devlet olarak da Sivas ve ilçelerinde öğrenci yurtlarının yapımına devam ediyoruz.” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz açılış öncesi yaptığı konuşmasında, hayırsever işadamı Erdoğan Aydoğan’a teşekkür ederek konuşmasını, “Kazandığını hayır yolunda harcamaktan çekinmeyen bir milletin vekili olmak şereflerin en büyüğüdür. Allah yüzünüzü ak etsin diyorum. Cumhuriyet Üniversitemizin 40 Bin öğrencisi var. Bizim bu öğrencilerin her birisine yurt sağlamak bizim vazifemiz. Sizde inşallah burada bu 40 Bin öğrenciye yetecek yurduda Sivas’ımıza yapacaksınız biliyoruz. Emaneti ehline verin derler. Şimdi bizde yurt yapma sorumluluğunu size emanet ediyoruz. Bu yurdun yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

İşadamı Erdoğan Aydoğan ise, annesi merhume Hacı Kamer Aydoğan’ın ismini taşıyan yurdun tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Hafik’te babası adına da yurt yaptırmak istediğini şu şekilde anlattı; “Burada Bakanlarımızın da uygun görmeleri halinde annemi yalnız bırakmak istemiyorum. Buraya babam adına da bir erkek öğrenci yurdu yaptırmak istiyorum. Burayı eğitim kampüsü haline getirmek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından Belediye Hizmet Binası ile Yurdun açılışı yapıldı.

IMG_3563

IMG_3558

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*