Hafik Gölü’nün Tabiat Parkı Olması Talebi

Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan Hafik Gölünün tabiat parkı ilan edilmesi gerektiğini bildirdi.

 Belediye Başkanı Aydın, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Hafik gölünün bilinçsiz kişilerce kirletildiğini belirtti. Bazı vatandaşların kendilerinden habersiz tarlasının kenarına çöpünü attığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

 “Bunları yakalamamız için benim buraya bekçi dikmem lazım, bu da mümkün değil. Belediye olarak gerekli temizlikleri her zaman yapıyoruz. Ama biz orayı bütün gölü tarassut altına alacak bir gücümüz yok. Tekrar ediyorum, göl tabiat parkı ilan edilmezse biz bu işle başa çıkamayız. Mutlak suretle tabiat parkı ilan edilmesi gerekir. Ondan sonra kamulaştırma çalışmaları yapıldıktan sonra biz Göle el atarız, gerekli çalışmaları yaparız.

 Aydın, “Eğer gölün mükemmel olmasını isteyen bir kuvvet varsa şunu yapabilir. Gölün kesinlikle tabiat parkı olarak ilan edilmesi gerekir. O zaman kamulaştırması bakanlıklar tarafından yapılır. ve biz de o zaman gereğini yaparız. Gölün etrafındaki çevre düzenlemesini, peyzaj çalışmalarını yaparız. Şimdi hiçbir şey yapamayız. Benim belediyemin oradaki özel mülkiyeti kamulaştıracak gücü yok” diye konuştu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*