Evlerinin Etrafını Su Basınca

Sivas’ın Hafik ilçesinde su baskını sonucu evleri suyun ortasında kalan 3 öğrenci, velilerinin sırtında bir süre taşındıktan sonra okula gidiyor.

Dağlardaki kar kütlelerinin erimesi sonucu Hafik’te 2 ev ile futbol sahası, soyunma odaları ve duşların yer aldığı binanın büyük kısmını su bastı. Murat Şeker’in ailesiyle birlikte yaşadığı ev ile yaşamını yalnız sürdüren kardeşi Mehmet Şeker’in evi sular arasında kaldı.

Evlerinin etrafı adeta bir gölü andıran Şeker ailesinin ilköğretim okulu öğrencisi 3 çocuğu, su birikintisi nedeniyle okula giderken zorlanıyor.Çocuklar, velilerinin sırtında bir süre taşındıktan sonra okula gidiyor.

4çocukbabası Murat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 3 çocuğunu okula gönderirken su birikintisi nedeniyle zorlandıklarını söyledi.

Çizme giyerek çocuklarını evin önündeki su birikintisinden sırtında geçirdiğini aktaran Şeker, evin önündeki küçük bir köprünün de su altında kaldığını belirterek, “Çocukların oraya düşüp boğulmasından korkuyorum” dedi.

Anne Ayşegül Şeker ise çocuklarını evin önündeki biriken su yüzünden 4 gün okula gönderemediğini ifade etti. Çocuklarını sudan sırtında taşıyarak geçirdiğini anlatan Şeker, yetkililerden konuya çözüm bulunmasını istedi.

Okula gittikleri yolun da sular altında kalması nedeniyle zorlanan Yasemin, Mevlide ve Meral Şeker, ilçe mezarlığının içinden geçip göl haline gelen suyun çevresini dolaşarak okula gidiyor. Öğle yemeğinde ve akşam okul çıkışında eve gelen öğrenciler, gidiş-gelişlerde anne ve babalarının sırtında sudan geçiyor.

Yeni Mahalle Sivas Caddesi üzerindeki 2 ev ile futbol sahasının sorununun yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla çözüleceği belirtildi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*