BARIŞ ELÇİSİNİ İŞSİZ GENÇ MİSAFİR ETTİ

‘Ortadoğu barışına dikkati çekmek ve Türkiye-Suriye dostluğunu pekiştirmek’ amacıyla bisiklet turuna çıkan Suriye’nin Halep Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yahya Kaakeh, Sivas’ın Hafik ilçesinde bir köpeğe çarptıktan sonra düşerek hafif yaralandı.

İsrail’in Mavi Marmara Gemisi’ne saldırısını protesto eden ve Suriye-Türkiye dostluk ilişkisini pekiştirmek isteyen Halepli ‘barış elçisi’ Yahya Kaakeh, Suriye’den başlattığı ‘barış seyahati’ kapsamında geldiği Hafik ilçesinde bisikletiyle aniden önüne çıkan bir köpeğe çarptı. Daha sonra kontrolden çıkan bisikletten düşen Yahya Kaakeh, bacağından hafif şekilde yaralandı. Hafik Hacı Esma Kocacık Hastanesinde ayakta tedavi edilen Yahya Kaakeh, sağlık kontrolünden geçirildi. Yahya Kaakeh’e yardım eden polis ekipleri, Kaakeh’i emniyet amirliğine götürdü. Emniyette bir süre misafir edilen Yahya Kaakeh için daha sonra ilçedeki belediye otelinin üniversiteye geçici olarak yurt olarak tahsis edilmesi nedeniyle kalacak yer arayışı başladı.

Polis memurlarının misafir etme teklifi sunduğu Kaakeh’i, o sırada bir iş için emniyete gelen ve olaya şahit olan işsiz Abdurrahman Özbek (31) kendisinin misafir etmek istediğini söyledi. Polis memurlarına teşekkür eden Kaakeh, Özbek’in teklifini kabul ederek polis memurlarının eşliğinde bu kişinin evine götürüldü.

Geceyi Özbek’in evinde geçiren Kaakeh, arızalanan bisikletini tamir ettirdikten sonra Hafik ilçesinden ayrıldı. Özbek, Kaakeh’i evinde misafir ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

‘Ortadoğu barışına dikkati çekmek ve Türkiye-Suriye dostluğunu pekiştirmek’ amacıyla bisiklet turuna çıkan Suriye’nin Halep Üniversitesi öğretim üyesi Yahya Kaakeh, dün Sivas’ın Zara ilçesine ulaşmıştı. Halep Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Laboratuvarı Müdürü, öğretim üyesi, ressam ve aynı zamanda heykeltıraş olan Prof. Dr. Kaakeh, Zara’da bir süre dinlendikten sonra pedal çevirerek yoluna devam etmişti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*