Ambulans şoförünün zorlu görevi

Sivas’ın Hafik ilçesinde yaklaşık 3 yıldır tek başına görev yapan ambulans şoförü, mesai saati gözetmeden ve izin kullanmadan çalışıyor.

Hafik İlçe Hastanesi’nde ambulans şoförü olarak görev yapan Necati Güldoğan, daha önce birlikte çalıştığı sürücü arkadaşının bir trafik kazasında yaşamını yitirmesi üzerine yaklaşık 3 yıldır tek başına görevini sürdürüyor.

İlçede 12 yıldır ambulans şoförlüğü yapan Güldoğan’ın, daha önceden de aralıklarla tek başına çalıştığı, son 3 yılda ise sürekli yalnız kaldığı belirtildi.

Hafik ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 76 köye ambulans hizmeti sağlayan Güldoğan, mesai kavramı gözetmeden, kaldığı yeri belirterek ”icapçı’ olarak çalışıyor. Güldoğan, normal çalışma saatinde de hastaneye 5 dakikalık mesafeden fazla da uzaklaşamıyor.

Evli ve bir çocuk babası Güldoğan çalışma koşulları nedeniyle izin kullanamadığını ve ailesi ve sosyal faaliyetler için de zaman bulamadığını belirtti.

Hastanede görev yapan Sefa Kayhan, ambulans şoförü Necati Güldoğan’ın mesai saatlerine uyduğu gibi diğer zamanlarda da icapçı olarak görev yaptığını belirterek, tek şoför olduğu için geceleri de göreve çıktığını söyledi.
Haberin videosu:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*