Abdüllatif Şener:Son 30 yıldır emeklilere en yüksek maaş artışı yapan maliye bakanı benim. (Video)

Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener, ”Siyasette bulunduğum her dönemde emekli dostu oldum. Benim dönemimde olan maaş artışları olmasaydı bugün emekliler çok daha perişandı. Onun için bütün emeklilerimizin desteğini istiyorum” dedi.
Seçim çalışmalarına Hafik ilçesinde devam eden Şener, vatandaşlarla sohbet etti. Onlarla tek tek hatıra fotoğrafı çektiren Şener, temasları sonrasında yaptığı açıklamada, Sivas’ın Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, ”Fakat ülkemizin en çilekeş, en vefakar insanlarının yaşadığı bir kenttir. Tarihe damgasını vurmuştur, devlet kurmuştur, başkentlik yapmıştır. Ancak tüm bu özelliklerine rağmen Türkiye’nin en mağdur insanları, özellikle kırsal kesimde kişi başına milli gelir düzeyi en düşük insanlar Sivas’ta yaşamaktadır” diye konuştu.
Sivas il merkezinde ve ilçelerde çok sayıda emeklinin yaşadığını ifade eden Şener, ”Sivas bir anlamda emekliler kenti olmuştur. Sivas ekonomisine yön veren iş yerlerinin bir taraftan kapatılması, bir taraftan çalışan sayısının azalması bugün Sivas’ı bir emekliler kenti haline getirmiştir. Ancak maalesef emeklilerimiz de perişandır ve emekli maaşları bugün açlık sınırının altındadır. Sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmayacak bir durum söz konusudur” dedi.
Şener, şunları kaydetti:
”Son 30 yıldır emeklilere en yüksek maaş artışı yapan maliye bakanı benim. 1996-1997 yılında Refah-Yol hükümetinde Maliye Bakanı iken yüzde 120 emeklilere maaş artışı vermiştim. 2002 yılında Başbakan Yardımcısı olur olmaz, hemen Ekonomi Kurulu toplamak suretiyle, 2003 yılı başından geçerli olmak üzere emeklilerin maaşlarında yüzde 50’ye yakın artış yapmıştım. Halen mevcut hükümet emeklileri enflasyona ezdirmediğini anlatmak için benim 2003 yılında yaptığım yüzde 50 zammı da işin içine dahil ederek durumu kurtarmaya çalışmaktadır. Siyasette bulunduğum her dönemde emekli dostu oldum. Benim dönemimde olan maaş artışları olmasaydı bugün emekliler çok daha perişandı. Onun için bütün emeklilerimizin desteğini istiyorum.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*